cleanRAM 1.0.6

Vytvořeno 18.03.2009 08:19:12 | Poslední změna 18.03.2009 08:21:59
Windows Mobile 5 a vyšší
Tento nástroj dokáže jediným spuštěním vymazat z operační paměti (RAM) nepotřebná data a získat v ní tak další místo, čímž se může zrychlit odezva zařízení. Nemusíte proto za účelem vyčištění RAMky restartovat systém a čekat, až se znovu celý načte. Tato aplikace zvládne čištění v několika sekundách a její preciznost si můžete nastavit.
Tento nástroj dokáže jediným spuštěním vymazat z operační paměti (RAM) nepotřebná data a získat v ní tak další místo, čímž se může zrychlit odezva zařízení. Nemusíte proto za účelem vyčištění RAMky restartovat systém a čekat, až se znovu celý načte. Tato aplikace zvládne čištění v několika sekundách a její preciznost si můžete nastavit.

Nová verze změnila ikony, není už potřeba .NET Compact Framework 3.5, byl opraven problém s pamětí na levelu 3 a další.

V Programech se po instalaci zobrazí dva zástupci: „cleanRAM" provede okamžité čištění, zobrazené okno vás už jen informuje o dokončení procesu a výsledku („The Result:"), což je většinou počet uvolněných megabajtů, popřípadě minimální změna („Minor Change"). Pod čarou si přečtěte nynější velikost volné paměti („Free Memory:") a zavřete aplikaci obrovským „OK".

Druhý zástupce „cleanRAM Config" určuje level, jakým se bude paměť uvolňovat. Čím vyšší level, tím déle bude proces trvat. Defaultně je zatržen první level („Basic Purge Only (quick)"), který jen zavře neodpovídající úlohy a je nejrychlejší. Druhý level („Quality Pruge") je doporučený pro optimální výsledek. Třetí level („Fundamental Purge (slow)") restartuje neodpovídající úlohy a služby a je nejpomalejší. Čtvrtá možnost je „Customize Processes List", u které se použije váš vlastní list z běžících procesů, které chcete zavřít. Tento list se konfiguruje v „Menu" -> „Custom Processes List", ovšem nenechte za každou cenu vypínat procesy, pokud nevíte, co přesně znamenají; zvláště u těch systémových („Show Hidden Processes") riskujete nestabilitu systému nebo odepření některých funkcí (příjem zpráv, připojení k síti…). Nastavení uložte a ukončete levým softwarovým tlačítkem.